Ramuan Qaseh Gold Gojes | Khasiat ASTAXANTHIN Dalam Gojes by Qaseh Gold

Salah satu ramuan hebat dalam Gojes by Qaseh Gold ialah Astaxanthin yang mempunyai khasiat yang tinggi untuk kecantikan kulit.

Astaxanthin ialah sejenis karotenoid semulajadi yang memberikan warna merah atau merah mudah kepada ikan salmon, udang dan lobster. Kandungan astaxanthin adalah paling tinggi pada otot ikan salmon yang menjadikan ikan salmon lebih kuat dan dapat lebih bertahan berenang melawan arus sungai yang deras dan juga air terjun sehingga berhari-hari lamanya.

Astaxanthin sangat popular di Jepun dan Amerika kerana kekuatan antioksidan yang mencapai 500 hingga 1000 kali lebih besar dibanding vitamin E!

✅ 6000 x lebih kuat dari Vitamin C
✅ 500 hingga 1000 x lebih kuat dari Vitamin E
✅ 800 x lebih kuat dari Co Q10
✅ 550 x lebih kuat dari EGCG Green Tea
✅ 75 x lebih kuat dari Alpha Lipoic Acid (ALA)
✅ 40 x lebih kuat dari Beta Karoten
✅ 17 x lebih kuat dari Grape Seed

Antioksidan berfungsi untuk melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan menyebabkan proses penuaan kulit wajah.

Tahukah anda? Beltsville Human Nutrition Research Center melakukan ujian penyerapan oksigen radikal (Oxygen radical absorbance capacityORAC) dan mendapati Astaxanthin mendapat skor tertinggi iaitu sebanyak 28.222 ORAC!

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN ASTAXANTHIN DALAM QASEH GOLD GOJES

Khasiat Astaxanthin sememangnya lebih banyak dari anti oksidan biasa dan sangat bermanfaat kesihatan dan kecantikan kulit dan tubuh badan anda.

✅ Meningkatkan Kekuatan Kulit

Khasiat Astaxanthin dalam Gojes by Qaseh Gold membantu meningkatkan kemampuan kulit menangkis serangan radikal bebas daripada pencemaran alam sekitar dan sinaran matahari.

✅ Mencerahkan Kulit

Astaxanthin dapat melembabkan kulit, menghaluskan, menjaga keanjalan kulit dan mencegah kedutan, garis-garis halus serta bintik-bintik hitam pada kulit.

✅ Mengurangi Bengkak dan Eritema

Saru kajian dermatologis menunjukkan penggunaan Astaxanthin  selama  dua minggu dapat mengurangi bengkak pada bahagian mata dan pipi. Selain itu juga memiliki kesan mengurangi risiko eritema atau pembesaran pembuluh darah pada kulit yang disebabkan radiasi.

✅ Mengurangi Risiko Penuaan Awal

Mengamalkan Astaxanthin dalam diet seharian  mampu menjaga kekuatan lapisan dermis dengan melindungi jaringan kolagen, elastin dan serat lain yang menyokong struktur kulit. Tanda-tanda penuaan awal akan menjadi berkurang, kulit menjadi lebih kenyal dan kelembaban kulit terjaga.

✅ Mengurangi Risiko Kanser Kulit

Astaxanthin  dapat meningkatkan perlindungan kulit dari sinar matahari sehingga mengurangi risiko kanser kulit.

✅ Mengurangi Keletihan Mata

Astaxanthin  dapat mengurangi keletihan otot-otot mata, menajamkan penglihatan dan memperbaiki aliran darah.

Astaxanthin untuk Kulit Cantik

Kulit muka adalah bahagian tubuh yang paling banyak terdedah toksin dari pencemaran seperti debu, asap kenderaan, radiasi dan asap rokok yang menghasilkan berjuta-juta radikal bebas yang merbahaya kepada kulit.

Radikal bebas boleh mempengaruhi sistem kekebalan tubuh dan merosak jaringan sel dan melemahkan sel-sel DNA dalam tubuh. DNA yang rosak akan menyebabkan proses penuaan. DNA yang rosak mengakibatkan sel-sel tidak berfungsi lagi sehingga tubuh mudah terkena penyakit.

Astaxanthin diketahui mampu mencegah proses penuaan dan melindunginya daripada kerosakan serta dapat mengurangi pengeluaran melanin hingga 40 peratus.

Satu kajian telah dibuat di Jepun di mana sekumpulan wanita berusia 40 tahun telah diberikan campuran 2 mg astaxanthin dan tocotrienol setiap hari selama beberapa minggu. Sekumpulan lagi wanita diberikan placebo. Hasilnya didapati kumpulan wanita yang diberikan placebo bertambah teruk keadaan kulit wajah mereka manakala kumpulan wanita yang diberikan astaxanthin mempunyai kulit wajah yang lebih lembab dan anjal.

Menurut penulis The No-Grain Diet, Dr Joseph Mercola, MD, salah satu cara utama tubuh mengalami penuaan ialah melalui stress oksidatif. Astaxanthin adalah salah satu antioksidan semulajadi yang paling berkesan untuk mencegah gangguan degeneratif yang berlaku seiring bertambahnya usia.

“Astaxanthin adalah ratusan kali lebih efektif daripada vitamin E dalam menangkis serangan radikal bebas dan jauh lebih kuat jika dibandingkan dengan vitamin C, CoQ10, beta karoten dan teh hijau,” Dr Mercola

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *